GSgroup.gr - Cruises Leisure Events > Team Building Games

Team Building Games

Σε κάθε επιχείρηση , βασικός πυλώνας ισορροπίας κι ανάπτυξης είναι η ομαδική εργασία.

Το Team building ως εργαλείο επίτευξης στόχων και καλλιέργειας του ομαδικού πνεύματος μας δίνει αυτή τη δυνατότητα. Οι ασκήσεις ανάπτυξης εμπιστοσύνης κι επικοινωνίας, τα παιχνίδια ρόλων και στοχοθέτησης, ο δημιουργικός συναγωνισμός και  η ουσιαστικότερη γνωριμία των μελών της ομάδας μπορούν να αποτελέσουν κύριο συστατικό για μια αρμονική συνεργασία.  Ακόμα μέσα από Team building games , αναδεικνύονται τα θετικά στοιχεία της ομάδας, αυξάνεται η απόδοση της  με σημαντικό αντίκτυπο στην ευημερία της επιχείρησης.

Η  GSgroup με εμπειρία στο αντικείμενο, δημιουργεί προγράμματα παρακίνησης και Team building games με βάση τους στόχους της εταιρίας, το μέγεθος και τις ανάγκες κάθε ομάδας.

Ενδεικτικά προτείνουμε το πρόγραμμα μας  ” Γνωριμία με το Golf ”  ένα  πρόγραμμα για άντρες και γυναίκες στο οποίο εξειδικευόμαστε και μας κάνει να ξεχωρίζουμε.  Ακόμα, δημιουργούμε στοχευμένες εκδηλώσεις με επιλεγμένες δραστηριότητες και μεγάλη γκάμα σε παιχνίδια ειδικού σκοπού.

Συνοψίζοντας, ως αποτέλεσμα των προγραμμάτων Team Building , έχουμε αυτό που ο  Ken Blanchard, συγγραφέας του διάσημου βιβλίου management ” The one minute manager”  είπε :  ” Κανείς δεν είναι πιο έξυπνος όσο όλοι μαζί “ .

Μια εναλλακτική προσέγγιση που αξίζει να δοκιμάσετε

Την περασμένη Κυριακή ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα του φίλου μου Κυριάκου Αναγνωστόπουλου Managing Director της εταιρείας GSgroup προκειμένου να συμμετέχω σε ένα ομαδικό μάθημα Golf. Για να δω αν μου αρέσει και γιατί όχι να το ξεκινήσω σαν εναλλακτικό hobby.

Βλέπετε ποτέ δεν μου είχε περάσει από το μυαλό η ιδέα να ξεκινήσω να παίζω γκολφ. Για κάποιο λόγο μου φαινόταν πολύ μακρινό από τις συνήθειές μου. Την καθημερινότητά μου. Ίσως επειδή συνδέεται με την ιδέα ενός ακριβού και αργού αθλήματος. Να, όμως, που έκανα λάθος.

Η ευκαιρία να δοκιμάσω έστω και σαν πρωτάρης να παίξω άλλαξε κατευθείαν την άποψή μου. Το γκολφ βλέπετε είναι ένα άθλημα που διαφέρει από τα υπόλοιπα. Μπορεί να σε κάνει να ξεχαστείς από τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Να σε χαλαρώσει και ταυτόχρονα να σε γυμνάσει. Να σε κάνει να ιδρώσεις χωρίς τον κίνδυνο τραυματισμών. Διαφωνείτε; Δοκιμάστε να ρίξετε για ζέσταμα 100 μπαλιές. Θα με καταλάβετε.

Το ραντεβού μας ήταν στις 12 το μεσημέρι στο café των ανακαινισμένων εγκαταστάσεων στη Γλυφάδα. O Κυριάκος, μου σύστησε τους συναθλητές μου που θα κάναμε παρέα το μάθημα όπως και τον προπονητή μας, τον κ. Γκίνη. Για όσους δεν γνωρίζουν ο Γιώργος Γκίνης θεωρείται βετεράνος του αθλήματος στην Ελλάδα και το όνομά του είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Golf της Γλυφάδας.

Για αρχή δουλέψαμε τη στάση του σώματος και το σημάδι μας. Πόση δύναμη έπρεπε να βάλουμε και γενικά όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αθλήματος. Στη συνέχεια ο couch μάς πήγε με το αμαξάκι μέσα στις πίστες να δοκιμάσουμε την τύχη μας στις τρύπες. Κατευθείαν στα βαθιά αλλά έτσι καταλαβαίνεις το στόχο σου. Τι πρέπει να βελτιώσεις προκειμένου να φτάσεις στο επίπεδο του να το ευχαριστηθείς.

Συνολικά το μάθημα διήρκεσε 2 ώρες. Ο Κυριάκος, υπεύθυνος των μαθημάτων σε συνεργασία με τους ανθρώπους από το Golf Γλυφάδας φρόντισε για τα πάντα. Να μας εξασφαλίσει την είσοδο στο club, να κλείσει την ώρα, να μας προμηθεύσει με τον εξοπλισμό και να συνεννοηθεί με τον προπονητή μας. 

Στη συζήτηση που είχαμε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, με ενημέρωσε ότι διοργανώνει μαθήματα ομαδικά (μέχρι 4 άτομα για να μπορεί ο προπονητής να επιβλέπει την πρόοδό μας) είτε ατομικά ενώ έχει ο ίδιος δημιουργήσει 3 ενότητες 8 ωριαίων μαθημάτων ειδικά σχεδιασμένες για beginners.

Προγράμματα τα οποία όπως με ενημέρωσε επιλέγουν και εταιρείες προκειμένου να κάνουν team building κυρίως στο top management.

Αν σας ενδιαφέρει να ζήσετε την εμπειρία ενός νέου αθλήματος & να ενημερωθείτε για τα κόστη μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Αναγνωστόπουλο στο e-mail: anagnostopoulos.kyriakos@gmail.com ή στο κινητό: 6988419310 ή εναλλακτικά να ενημερωθείτε σχετικά στο site: www.gsgroup.gr

Πηγή: https://www.insurancedaily.gr/team-building-meso-mathimaton-gkolf-mia-enallakti/
Author: Νίκος Μωράκης

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.